Uratarina: Tiia Nikunen

Oppisopimuksella taloushallinnon mestariksi

Bilfingerillä on mitä ilmeisimmin hyvä maine. Tiia Nikunen opiskeli Lahdessa hierojakurssilla, kun kanssaopiskelija ja ystävä vinkkasi, että yritys voisi olla vaikka tuleva työpaikka.

Tiia Nikunen otti vinkistä vaarin ja otti yhteyttä Bilfingeriin. Haastattelussa todettiin, että tästä voisi syntyäkin jotakin. Syksyllä 2013 Nikunen aloitti työt Porvoon Industrial Services -toimipisteessä. Samalla käynnistyi myös yrityksen mahdollistama oppisopimuskoulutus.

”Mahtava, joustava, avoin”, hän kuvailee Bilfingeriä työpaikkana.

Tiia valmistui toukokuussa merkonomiksi Lahden Salpausselän Koulutuskeskuksesta. Parin vuoden yhdistetty opiskelu- ja työrupeama on vaatinut energiaa, mutta samalla antanut paljon:

Oikealla alalla

”Tunnen, että olen oikealla alalla. Sekä opiskelupaikka että Bilfinger ovat olleet joustavia käytännön järjestelyissä. Läsnäoloa vaativa opiskelu on tapahtunut pääosin iltaisin ja tarvittaessa olen voinut myös pitää etätyöpäiviä.”

Bilfingerillä Tiian käyntikortissa lukee Financial Assistant. Hänen lisäkseen yrityksessä on 6-7 muuta taloushallinnon ammattilaista.

”Kollegoista aina joku on lähistöllä, jos ja kun tarvitsee neuvoja. Meillä on mielestäni hyvä ja mutkaton yrityskulttuuri, joka sekin kehittyy koko ajan sen mukaan, miten asioita teemme. Arvostan sitä, että voin vaikuttaa oman työni sisältöön. Myös yrityksen kansainvälisyys on iso plussa. Olen päivittäin yhteyksissä muiden maiden toimipaikkoihin. Työkielinä ovat englanti ja ruotsi.”

Tiian kaksi päätehtävää ovat maksuaineistojen laadinta sekä ostoreskontran hoito. Hän käsittelee sisäisten laskujen lisäksi alihankkijoiden ja toimittajien laskuja, parhaimpina päivinä noin 120 erilaista dokumenttia. Lisäksi Nikunen hoitaa erilaisia kirjauksia ja tilien täsmäytyksiä.

Kouluttautua voi vielä pidemmälle

”Olen oppinut valtavasti. Sekä taloushallinnosta että työelämästä yleisesti. Olen pohjimmiltani aika ujo, mutta toisaalta olen viimeisen parin vuoden aikana oppinut tulemaan enemmän esiin. Itsetuntemus on lisääntynyt ja nyt opiskelujen loppupuolella minulla on sellainen tunne, että haluan ehdottomasti kouluttautua jatkossa vieläkin pidemmälle.”

Tiia tekee päivätyön ohella myös urheiluhierojan töitä osa-aikaisesti. Tätä aiempi työkokemus on ravintola-alalta, joten osaaminen on mielenkiintoinen kokonaispaketti.

Tulevaisuutta hän ei ole miettinyt valmiiksi, koska:

”Viimeiset pari vuotta ovat olleet aika kiireisiä ja työntäytteisiä, joten nyt menen ainakin hetken aikaa ihan päivä kerrallaan!”

Uratarina Tiia Nikusesta

Tulosta