Uratarina: Mikko Anttila

Saattolämmitysosaajaksi työssä oppimalla

Sähkösaattoasentaja Mikko Anttila löysi tiensä Bilfingerille jo tutuksi käyneellä tavalla: ystävä tiesi yrityksen ja vinkkasi, että tarvetta olisi nuorelle ja oppimishaluiselle asentajalle. Moni muukin on tutustunut Bilfingeriin puskaradion kautta: sukulainen, kollega tai ystävä on ollut siellä jo valmiiksi töissä tai on muuten vain kuullut, että osaavalle löytyy hommia.

"Minulla on ammattikoulupohja sähköasentaja-alalle ja olen ollut peruskoulusta lähtien isän mukana hänen työpaikassaan sähköalan yrityksessä. Ammatinvalinta oli siis aika helppo, vaikka jossakin vaiheessa mietinkin lähtöä merille töihin", Anttila muistelee.

29-vuotias asennusammattilainen on ennättänyt olla työelämässä jo vuodesta 2006. Armeijan jälkeen hän oli Are Oy:n palveluksessa. Osaamista löytyy sähköpuolen lisäksi myös maaurakoinnin piiristä: Anttila teki vuoden 2010 tienoilla myös kaivinkonehommia.

Ennen Bilfingerille siirtymistä Anttila on tehnyt perussähköasennustöitä kaupoissa, sairaaloissa ja toimitiloissa.

Jatkuvuus ja ulkotyöt kiinnostavat

"Bilfingerillä työnkuvani muodostui täysin erilaiseksi. Työskentelen vaativien erikoistilojen sähköisten saattolämmitysasennusten parissa. Suomessa ei tähän ole valmistavaa koulutusta, joten osaaminen hankitaan tekemällä ja työssä oppimalla. Raakaöljyn jalostusteollisuudessa prosessikomponentit ovat aivan erilaisia ja eri kokoluokassa kuin tavallisissa sisätila-asennuksissa", toteaa Anttila, jonka työmaa on yleensä Kilpilahden teollisuusalueella pääosin Nesteen ja Borealiksen jalostamolla.

Anttila sanoo, että Bilfinger on yrityksenä iso, varma ja turvallinen.

"Pidän ulkohommista ja siitä, että työnteossa on tietty jatkuvuus: projektikohteet ovat Kilpilahden teollisuusalueella. Asennustyö voi olla sellaista, että ollaan reissumiehenä siellä ja täällä ilman pysyvää tukikohtaa."

"Arvostan myös sitä, että Bilfingerissä on hyvä ja itsenäistä päätöksentekoa tukeva kulttuuri. Hommat hoituvat ilman, että kenenkään tarvitsee olla tarkkailemassa selän takana. Bilfingerin Porvoon teollisuussähköyksikössä (Electrical) on periaatteena, että saattosähkötöitä tehdään parityöskentelynä tai pienissä ryhmissä työturvallisuuden takia."

Mahdollisuus kouluttautua työn ohessa

Anttila on parhaillaan jatkokouluttautumassa. Parin vuoden sisällä hän suorittaa tekniikan erikoisammattitutkinnon, jonka aloitti vuoden 2015 alussa.

"Bilfinger tarjosi mahdollisuuden kouluttautua työn ohessa. Opiskelu on osa palkallista työtäni. Jatkon kannalta erikoisammattitutkinto avaa mahdollisuuksia esimerkiksi työnjohtotehtäviin."

Myös ulkomaankomennus on Bilfingerin puolesta mahdollista ja jopa suositeltavaa.

"Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan."

Uratarina Mikko Anttilasta

Tulosta